Herfstpracht in de tuin: tips & tricks

Oogst en snoei

De herfst is het seizoen van de oogst. Rijpe appels, peren, pompoenen en andere gewassen die deze zomer zijn gegroeid, kunnen nu geplukt worden. Ook is de herfst het ideale moment om de tuin te snoeien en daarmee voor te bereiden op de winter. Dat gebeurt door dode takken en uitgebloeide planten te verwijderen. Zo maakt u alvast ruimte voor nieuwe groei.

Planten

Zou u graag wat extra kleur toevoegen aan uw tuin? Dan kan u herfstbloeiende planten toevoegen. Chrysanten, asters en herfstsedum zijn enkele voorbeelden van planten die kleur en sfeer aan uw buitenruimte toevoegen, terwijl de andere bloemen vervangen.

Gazon

Geef uw gras de nodige aandacht door te ontluchten en te bemesten. Dit zorgt ervoor dat dit ook na de zomermaanden gezond blijft.

Composteren

De herfst is het ideale moment om een composthoop aan te leggen. Verzamel bladeren, uitgebloeide bloemen en keukenresten. Hierdoor blijft uw tuin gezond en vruchtbaar voor de komende seizoenen.

Maak het gezellig

Nu de avonden wat frisser worden is dit het perfecte moment om knusse hoekjes in de tuin te voorzien. Dekentjes, kussentjes en misschien zelfs een vuurkorf of tuinhaard voegen niet enkel sfeer, maar ook warmte toe aan uw tuin. Misschien houdt u er wel van om uw tuin te versieren met enkele pompoenen of lampjes?

Laat u betoveren door de charme die dit seizoen te bieden heeft en geniet van de herfstpracht in uw eigen tuin.  🍁

Herfstpracht